Δώστε όνομα στο σκύλο σας

December 23, 2009

Δώστε όνομα στο σκύλο σας

December 23, 2009
Posted by Anastasia Tsoulia
Updated

Παίρνοντας ένα νέο κατοικίδιο ζώο οδηγεί σε πολλές αποφάσεις: τι να το ταΐσετε, που θα κοιμάται και φυσικά, τι όνομά θα του δώσετε.

Οι άνθρωποι είναι συχνά απρόθυμοι να αλλάξουν το όνομα του κατοικίδιου τους, σκεπτόμενοι ότι αν το κάνουν θα δημιουργήσουν σύγχυση στο σκύλο ή στη γάτα τους. Εντούτοις συστήνουμε να δίνετε ένα νέο όνομα για το νέο κατοικίδιο σας. Ο σκύλος ή η γάτα θα μπορούσε να έχει μια αρνητική συσχέτιση με το παλαιό όνομά του (εάν το όνομά του συσχετίσθηκε με τιμωρία ή φωνές) ή καθόλου συσχέτιση (εάν δεν του είχε διδαχθεί ποτέ να δίνει προσοχή). Επίσης, ένα νέο όνομα είναι ένα σύμβολο της νέας ζωής του κατοικίδιου ζώου στο καινούργιο του σπίτι.

Η αλλαγή ενός ονόματος είναι απλή. Όταν ο σκύλος είναι κοντά σας, πείτε το νέο όνομά του και αμέσως ανταμείψτε τον με μία λιχουδιά. Κάντε το αυτό πέντε ή έξι φορές. Αμέσως μετά, όταν δεν σας κοιτά, πείτε το όνομά του. Εάν σας κοιτάξει, ανταμείψτε τον με χάδια και λιχουδιές. Εάν όχι, επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα (όνομα, λιχουδιά) μερικές φορές ακόμη. Σταδιακά ο σκύλος σας θα καταλάβει ότι πρέπει να σας κοιτάζει όταν ακούει το όνομά του.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το όνομα του, μπορείτε να συνδυάσετε το νέο και το παλαιό όνομα για να διευκολύνετε την αλλαγή αυτή (αυτό βέβαια λειτουργεί στην περίπτωση που ο σκύλος έχει μάθει να αποκρίνεται ήδη σε ένα όνομα). Παραδείγματος χάριν, εάν το όνομα του σκύλου σας είναι «Μάικ» και θέλετε να το αλλάξετε σε «Άρη», ξεκινήστε να τον καλείτε ως «ΜαικΑρη» για μερικές ημέρες. Κατόπιν, προσπαθήστε να τον φωνάξετε «Άρη» και δείτε εάν αποκρίνεται. Εάν καταλάβει, να είστε έτοιμοι να τον ανταμείψετε!!!