Η απόκτηση ενός σκύλου, είναι δέσμευση ζωής

March 13, 2013

Η απόκτηση ενός σκύλου, είναι δέσμευση ζωής

March 13, 2013
Posted by Anastasia Tsoulia
Updated

Η απόκτηση ενός σκύλου, είναι δέσμευση ζωής. Δεν αρκεί μόνον η αγάπη προς αυτό και ένα πιάτο φαγητό. Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες σας, τον χαρακτήρα σας, το χώρο κατοικίας σας και όλα αυτά, σε ένα βάθος χρόνου τουλάχιστον δεκαετίας.

Ο σκύλος είναι ευτυχισμένος και υγιής όταν του παρέχετε καθημερινά ασφάλεια, κοινωνικοποίηση, εκπαίδευση και προσωπική ενασχόληση.

Ένας σκύλος στο σπίτι με το καλύτερο στρώμα, την ακριβότερη τροφή και τα πιο φανταχτερά ρούχα και αξεσουάρ, δεν είναι ευτυχισμένος σκύλος!
Ένας σκύλος σε ένα οικόπεδο 2,3 ή 4 στρέμματα να τρέχει πάνω κάτω, χωρίς όρια, είναι ένας σκύλος σε διαρκή ένταση και στρες και πιθανά να αποκτήσει και προβλήματα υγείας!
Ένας σκύλος στο μπαλκόνι ή στην «τεράστια βεράντα μας», με δεκάδες παιχνίδια και αυτόματη ταΐστρα, θα προκαλέσει επιθετική συμπεριφορά λόγω της μη επαφής σας!
Ένας σκύλος στην πίσω αυλή, δεμένος με σκοινί ή αλυσίδα (όσο μεγάλο/η είναι) τις ώρες που λείπετε στη δουλειά σας, θα μείνει χωρίς κοινωνικοποίηση, τρομαγμένος και πιθανά να προκαλείτε και ένα ατύχημα (πχ πνιγμό)!
Ένας σκύλος κλεισμένος στο σπίτι για 10-15 ώρες, δεν θα διαβάσει εφημερίδα, δει τηλεόραση, σερφάρει στο ίντερνετ, φωνάξει τους φίλους του για παιχνίδι και κους κους. Περιμένει υπομονετικά την επιστροφή του κηδεμόνα του, για να τον χαϊδέψει, να τον ταΐσει, να τον πάει βόλτα, να παίξει μαζί του, να τον εκπαιδεύσει, να του μάθει – γνωρίσει νέα πράγματα, νέους ανθρώπους, νέες καταστάσεις. Και αυτά, κάθε μέρα, χωρίς αναβολή!

Δεν αρκεί μόνον η αγάπη για ένα ευτυχισμένο σκυλί (ή άλλο ζώο)! Χρειάζεται κόπος, χρειάζεται χρήμα, χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται ψυχική ισορροπία.

Άλλωστε, όλα αυτά τα διαθέτουμε για τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τους συναδέλφους μας, τους γνωστούς μας. Γιατί όχι στα ζώα μας;