Αναβαθμίστε την ποιότητα της σχέσης με το σκύλο σας

October 18, 2010

Αναβαθμίστε την ποιότητα της σχέσης με το σκύλο σας

October 18, 2010
Posted by Anastasia Tsoulia
Updated

Οι κηδεμόνες σκύλων είναι όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Θέλουν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν, όπως το θέλουν. Περιμένουν από τα σκυλιά τους την καθημερινή σκυλίσια αφοσίωση (εγώ είμαι το αφεντικό!), στερεότυπους ηρωισμούς (του έχω μάθει να «φάει» τον κλέφτη που θα τολμήσει να μπει στο σπίτι μου!) και τη νοημοσύνη κινηματογραφικού στιλ και ύφους (βλέπε Λάσσυ και υπαστυνόμο Ρεξ!).

Δεν είναι όλα τα σκυλιά φυσικά εξοπλισμένα με αυτές τις ιδιότητες. Θα πρέπει να αναπτυχθούν. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το «σχεδόν» τέλειο σκυλί συντροφιάς, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται αγάπη, σκέψη, υπομονή και καθημερινή δέσμευση.

Ένα σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι θα λάβετε πίσω από το σκυλί σας μόνο ότι του δίνετε. Σκυλιά που έχουν δεχτεί την αγάπη, αγάπη θα δώσουν σε αντάλλαγμα. Τα σκυλιά που εκπαιδεύονται αναπτύσσουν το μυαλό τους. Σκυλιά που δέχονται το σεβασμό μας θα κερδίσουν εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Είναι λυπηρό να βλέπεις κηδεμόνες να επενδύουν μήνες ή χρόνια στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν σκυλιά μόνο για να καλύψουν τον εγωισμό τους.

Τα σκυλιά που μαθαίνουν να επικοινωνούν με τους κηδεμόνες τους είναι ήρεμα, και υγιή.

Αναβαθμίστε την ποιότητα της σχέσης με το σκύλο σας. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση θα πάρετε το σκυλί που εσείς έχετε δημιουργήσει!

Image(s) by Freepik and Pixabay