Για κάθε ζώο που αγοράζετε, άλλο ένα πεθαίνει...

April 17, 2013

Για κάθε ζώο που αγοράζετε, άλλο ένα πεθαίνει...

April 17, 2013
Posted by Anastasia Tsoulia
Updated

Βόλτες στο πάρκο, βόλτες με το αυτοκίνητο και παιχνίδια με μπάλες και Frisbee είναι πράγματα τα οποία τα ζώα των καταφυγίων θα μπορούσαν να τα χαρούν αν τους είχε δοθεί η ευκαιρία. Αλλά για τα περισσότερα δεν υπάρχει αυτή η ευκαιρία. Σκυλιά και γάτες σε όλη τη χώρα πεθαίνουν γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράζουν ζώα από pet shops ή από εκτροφείς χωρίς διεθνή πιστοποίηση, αντί να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο από καταφύγιο.

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες σκυλιά και γάτες στη χώρα μας και εκατομμύρια στον κόσμο, χάνουν τις ζωές τους κάθε χρόνο επειδή οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν, ενώ αμέτρητα ζώα περιμένουν υπομονετικά στα καταφύγια για μια ευκαιρία στην αγάπη και ένα ζεστό σπιτικό.

Όταν αγοράζετε ένα ζώο, είστε υπεύθυνοι για την άφιξη ενός νέου μέλους στην οικογένεια σας! Είστε εξίσου υπεύθυνοι για το θάνατο ενός αδέσποτου ζώου, ενός ζώου καταφυγίου που χρειάζεται σπίτι! Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα.

Τα αδέσποτα δεν τοποθετήθηκαν στους δρόμους, έτσι, από μόνα τους. Βρέθηκαν εκεί λόγω της ανευθυνότητας και άγνοιας των κηδεμόνων τους, στη μη παροχή των απαραίτητων για τη φροντίδα τους και στην επιμονή τους να μην στειρώνουν τα ζώα τους, γιατί έτσι έμαθαν, γιατί κάποιος τους το είπε, γιατί θεωρούν ότι ευνουχίζονται κι αυτοί μαζί τους!

Η έλλειψη στέγης δεν είναι πρόβλημα που αφορά μονάχα τους ανθρώπους. Αφορά και τα ζώα συντροφιάς εξίσου.

Μην επιμένετε στην αγορά ενός κουταβιού για να του μάθετε εσείς όλα αυτά που στην ουσία δεν γνωρίζετε καν, γιατί δεν φροντίσατε να μάθετε και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας πολύ πριν εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας.

Ένα ενήλικο σκυλί καταφυγίου ή ακόμα και το αδέσποτο που τριγυρνά στο δρόμο σας, έχει να σας χαρίσει πολύ περισσότερη αγάπη καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι την απόρριψη και το ένστικτο της επιβίωσης, του δίδαξε ήδη τα βασικά για τη συμβίωση με τους ανθρώπους.

Εάν θέλετε να βάλετε ένα ζώο στη ζωή σας, υιοθετήστε από ένα καταφύγιο, υιοθετήστε και σώστε ένα αδέσποτο!

Image(s) by MUTTS - Patrick McDonnell